Weboldalunk használatával elfogadja, a cookie-k használatát oldalunkon! 
Elfogadom

Játék Blog

Gyerekjáték ötletek és tippek a mindennapokra! Fejleszd a gyermeked szórakozás és kikapcsolódás közben! Válaszd ki a megfelelő játékot a megfelelő alkalomra, akár az egész család számára! 

 

Kísérletek vízzel: 7 látványos ötlet a kis és nagy felfedezőknek

Végre itt a nyár és itt a vizes játékok ideje is. A gyerekek pancsolnak a strandon vagy a kerti medencében, vízipisztollyal játszanak cowboyosat és vízibombákkal dobálják egymást. Mindeközben jól érzik magukat és nem is sejtik, hogy a bolygónk legnagyobb részét borító csodálatos anyag, a víz, mely minden élet bölcsője, mennyi titkot is rejt! Adjunk nekik érdekes feladatokat és kísérletezzünk a vízzel! A gyerekek játszva ismerkedhetnek meg a víz tulajdonságaival a vízzel való kísérletek során, ahol is számos dologra rácsodálkoznak. A felfedezés izgalma és a meglepetés ereje pozitív megerősítést fog küldeni a gyermekeknek, felébreszti a kíváncsiságukat és újabb ismeretek megszerzésére ösztönzi őket. A kísérleteket két részre osztottuk korosztályonként: óvodás, alsós-, illetve felsős kis tinik vizes kísérleteire.

De nehéz az iskolatáska? 3 szempont a tökéletes táskaválasztáshoz

Szemfüles szülők tisztában vannak vele, hogy a várva várt nyári szünet milyen hamar elillan. A gyermek felhőtlenül élvezi a pancsolást, nekünk pedig szintén előnyös ez az időszak, mert előre gondolkodva sok vesződségtől kímélhetjük meg magunkat. Ilyen teher lehet levenni a vállunkról a nehéz iskolatáskát. Érdemes már most tájékozódni és beszerezni a gyermek iskolatáskáját, ami még a szezon előtt sokkal kedvezőbb árban is van és így nem a hajtás közepette kell a papír-írószerből rohangálni a könyvosztásra majd felkapni egy „akármilyen” iskolatáskát, csak legyünk már túl rajta!

Így szórakozzatok a strandon, egy tucat tanács a szülőknek!

Pancsoló kislányok és kisfiúk örömére egyaránt megnyitottak a budapesti és vidéki strandok. Hurrá! Korona ide vagy oda, a nyári szünet az év megkoronázása minden, az iskolából és egyéb helyekről kiszabadult lurkó életében, akik alig várják, hogy egy nagyot csobbanhassanak a strandon és elmerülhessenek az önfeledt strandjátékokban. Azonban nekünk, szülőknek nem árt óvatosnak lenni és a koronavírus miatti helyzetben is extra elővigyázatosnak lenni. Összegyűjtöttük az idei, strandokra vonatkozó szabályozásokat , illetve tippeket a strandoláshoz, néhány strandjáték kíséretében.